Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Masa de Pasti va fi mai bogata cu un deliciu de prajitura!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (forma diametrul de 22 cm)
  • Blat biscuiti:
  • 150 g biscuiti maruntiti
  • 150 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 125 g margarina moale
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 2 linguri suc de portocale
  • coaja de portocala caramelizata
  • bucati mici de mandarine
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul:
  • sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort
  • Decor margine:
  • 4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si margarina moale. Se intinde in forma circulara in strat uniform, presand usor cu dosul unei linguri.

Taiem coaja a 2 portocale in cubulete mici, apoi cu o ceasca de zahar le punem pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul devine un caramel moale.

Mixam frisca pana se intareste, apoi adaugam sucul de lamaie si portocale, coaja confiata si bucatele mici de mandarine. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se toarna peste frisca. Se toarna amestecul peste blatul de biscuiti dupa ce am decorat marginea formei cu rondele de mandarine. Se da la rece 2 ore, apoi preparam jeleul, dand intr-un clocot sucul de portocale amestecat cu plicul de gelle tort. Se toarna fierbinte deasupra prajiturii si se mai da la rece cel putin 30 minute.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de macese

Este pentru prima data cand fac asa ceva si m-am grabit sa va recomand si voua,mai ales daca aveti copii;este atat de...

Gem de macese
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii