Ciorbă de miel reţetă cu macris

Ciorbă de miel reţetă. Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de miel cu macris sunt necesare urmatoarele ingrediente: macris, cap si coada de miel, morcovi, patrunjel, ceapa, faina, ou, smantana, marar, zeama de lamiae.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • un cap de miel
  • coada de miel
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • o ceapa mijlocie
  • 56 gramajoare de macris sau de podbal
  • 2 linguri faina
  • un ou
  • 400500 ml smantana
  • o legatura marar verde
  • o legatura patrunjel verde
  • zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare

Se curata de piele capul de miel, se scot creierul si ochii si se transeaza. Ciorba se face din aceste oase curatate si din coada curatata si taiata, spalate in mai multe ape. Oasele se pun la fiert in 3 l de apa cu sare.

Cand carnea de pe oase este fiarta pe jumatate, se adauga zarzavatul dat pe razatoarea mare. Ceapa se taie cubulete. Cand zarzavatul e fiert, se adauga verdeata pregatita astfel: se curata macrisul, se rup coditele si se spala in mai multe ape. Verdeata se pune in oala si e lasata sa dea un clocot cu celelalte ingrediente.

Intr-un castron se pregateste un preparat din 2 linguri de faina amestecata cu 2 linguri de apa rece. Se bate bine oul si se amesteca cu smantana. Compozitia se toarna in oala si se lasa sa dea ultimul clocot.


Deasupra se pune patrunjel tocat, marar verde si zeama de lamaie dupa gust.

 

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...