Cotlete de miel cu sos de usturoi

Cotletele de miel cu sos de usturoi sunt delicioase si foarte usor si rapid de preparat. Aceasta de reteta de cotelete de miel pot fi preparate si in noul Philips AirfFryer. Pot fi pregatie pentru orice masa de sarbatoare.

Timp pregatire
37 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 căpățâna de usturoi
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1 lingură oregano proaspăt, mărunțit
  • 1 lingură cimbru proaspăt, mărunțit
  • Sare de mare
  • Piper negru măcinat proaspăt
  • 8 cotlete de miel

Mod de preparare

1. Se încălzește Airfryer la 200°C. Se pune usturoiul în sită, se toarnă ulei și se introduce în Airfryer, iar cronometrul se setează la 12 minute. Se rumenește bine usturoiul.

2. Separat, se amestecă restul condimentelor cu sare de mare, piper și ulei de măsline. Se ung cotletele cu o jumătate de lingură de amestec și se lasă 5 minute.

3. Se îndepărtează usturoiul din sită și se încălzește Airfryer la 220°C.

4. Se așază 4 cotlete în sită și se introduc în Airfryer. Se setează cronometrul la 5 minute. Se prăjesc cotletele până se rumenesc deasupra, dar carnea rămâne roșie sau roz în interior. Se țin la cald într-un recipient până se prăjesc și celelalte 4 cotlete.

5. Zdrobiți usturoiul între degete deasupra amestecului de ulei și condimente. Adăugați sare și piper, apoi amestecați bine.

6. Serviți cotletele cu acest sos de usturoi.

Sfaturi

• Poți servi acest fel de mâncare alături de cușcuș și zucchini înăbușite, precum și alături de cartofi cu rozmarin.

• Poți realiza această rețetă și cu alte feluri de carne în funcție de preferințe: pui, vită sau porc.


Cotletele de miel cu sos de usturoi se servesc calde.

Al saptelea indiciu din concursul "Aerul este noul ulei" este: retete

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca