Cotletele de miel cu sos de usturoi sunt delicioase si foarte usor si rapid de preparat. Aceasta de reteta de cotelete de miel pot fi preparate si in noul Philips AirfFryer. Pot fi pregatie pentru orice masa de sarbatoare.
1. Se încălzește Airfryer la 200°C. Se pune usturoiul în sită, se toarnă ulei și se introduce în Airfryer, iar cronometrul se setează la 12 minute. Se rumenește bine usturoiul.
2. Separat, se amestecă restul condimentelor cu sare de mare, piper și ulei de măsline. Se ung cotletele cu o jumătate de lingură de amestec și se lasă 5 minute.
3. Se îndepărtează usturoiul din sită și se încălzește Airfryer la 220°C.
4. Se așază 4 cotlete în sită și se introduc în Airfryer. Se setează cronometrul la 5 minute. Se prăjesc cotletele până se rumenesc deasupra, dar carnea rămâne roșie sau roz în interior. Se țin la cald într-un recipient până se prăjesc și celelalte 4 cotlete.
5. Zdrobiți usturoiul între degete deasupra amestecului de ulei și condimente. Adăugați sare și piper, apoi amestecați bine.
6. Serviți cotletele cu acest sos de usturoi.
Sfaturi
• Poți servi acest fel de mâncare alături de cușcuș și zucchini înăbușite, precum și alături de cartofi cu rozmarin.
• Poți realiza această rețetă și cu alte feluri de carne în funcție de preferințe: pui, vită sau porc.
Cotletele de miel cu sos de usturoi se servesc calde.
Al saptelea indiciu din concursul "Aerul este noul ulei" este: retete
O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caiseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj