Vrei sa gatesti ceva exotic si delicios? Incearca o reteta marca Wolfgang Puck, celebrul bucatar care pregateste meniul servit la petrecerea premiilor Oscar, si ce poate fi mai bun de cat cotletele de miel chinezesti
Marinata:
Amesteca intr-un vas toate ingredientele. Toarna sosul obtinut peste cotletele de miel si lasa carnea la marinat timp de o ora. In timp ce mielul se marineaza, prepara sosul vinaigrette.
Asezoneaza carnea cu sare si piper si pune-o pe gratarul incins. Nu lasa cotletele pe gratar mai mult de 15-20 de minute. Poti, de asemenea, sa tai cotletele in bucati mai mici si sa le gatesti la foc mare, intr-o tigaie, aproximativ doua minute pe fiecare parte. Ai grija sa nu pui toate bucatile de carne in acelasi timp, pentru ca nu vor avea loc sa se faca.
Pentru a prepara sosul vinaigrette, combina toate ingredientele, cu exceptia piperului si a sarii. Adauga treptat uleiul de arahide. Condimenteaza cu sare si piper.
Pune sosul vinaigrette in farfurii si aseaza cotletele de miel peste el. Cotletele arata cel mai bine daca le plasezi in centrul farfuriei, deasupra sosului. Decoreaza totul cu crengute de coriandru sau menta si foloseste ca garnitura legume prajite sau orez.
Cu orez sau legume prajite
Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....
Ardei iuti copti pusi in ulei la borcanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj