Cotlete de miel la gratar cu sos vinaigrette de menta si coriandru

Vrei sa gatesti ceva exotic si delicios? Incearca o reteta marca Wolfgang Puck, celebrul bucatar care pregateste meniul servit la petrecerea premiilor Oscar, si ce poate fi mai bun de cat cotletele de miel chinezesti

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru marinata
  •  
  • o ceasca de sos de soia
  • o ceasca de mirin ( in dulce, preparat din orez Il poti inlocui cu vin indulcit)
  • o lingura de ghimbir maruntit
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 2 cesti de ceapa verde tocata
  • o lingura de ardei usurat uscat (chili)
  • 23 catei de usturoi maruntiti
  • 2 cotlete de carne de miel
  • sare si piper
  • Sosul (vinegreta) de coriandru si menta
  •  
  • o lingura de miere
  • 1/2 de lingura de ghimbir maruntit
  • 1/4 ceasca coriandru, menta si patrunjel, toate tocate
  • o ceasca de ulei de arahide
  • o jumatate de ceasca de otet ( din vin de orez )
  • 1 galbenus de ou
  • un strop de ulei de chili

Mod de preparare

 

Marinata:

Amesteca intr-un vas toate ingredientele. Toarna sosul obtinut peste cotletele de miel si lasa carnea la marinat timp de o ora. In timp ce mielul se marineaza, prepara sosul vinaigrette.

 

Asezoneaza carnea cu sare si piper si pune-o pe gratarul incins. Nu lasa cotletele pe gratar mai mult de 15-20 de minute. Poti, de asemenea, sa tai cotletele in bucati mai mici si sa le gatesti la foc mare, intr-o tigaie, aproximativ doua minute pe fiecare parte. Ai grija sa nu pui toate bucatile de carne in acelasi timp, pentru ca nu vor avea loc sa se faca.

 

Pentru a prepara sosul vinaigrette, combina toate ingredientele, cu exceptia piperului si a sarii. Adauga treptat uleiul de arahide. Condimenteaza cu sare si piper.

 

Pune sosul vinaigrette in farfurii si aseaza cotletele de miel peste el. Cotletele arata cel mai bine daca le plasezi in centrul farfuriei, deasupra sosului. Decoreaza totul cu crengute de coriandru sau menta si foloseste ca garnitura legume prajite sau orez.

 



Cu orez sau legume prajite

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca