O reteta super gustoasa si foarte apreciata de familie!
Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp, le-am spumat si cand au fiert suficient, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.
Separat, intr-o tigaie, am pus cele 5 linguri de ulei si am pus ficatul pana s-a prajit usor, fara sa se arda. Le-am scos si l-am lasat si pe acesta la racit. In aceeasi tigaie, am pus ceapa tocata si putina sare, (dar si putin ulei ca a mai trebuit) si dupa ce a prins o culoare frumoasa, am adaugat peste si ceapa verde, am mai lasat careva minute si le-am dat deoparte sa se raceasca. Dupa ce s-au racit pipotele, inimile si ficatul, le-am taiat marunt, peste am pus verdeturile, ceapa calita, ouale crude, sare si piper si am amestecat bine pana s-au incorcorat toate ingredientele,
Intr-o tava mica de cozonac, tavetata cu hartie ce copt, am pus jumate de compozitie pe urma ouale fierte si apoi cealalta jumatate de compozitie, am nivelat frumos si l-am dat la cuptorul incins pentru aprox. 40 min.
Despre tort nu va mai povestesc, ca e de poveste pe aici, eu l-am facut si in varianta cu dulceata de fragi. Va povestesc...
Tort cu dulceata de trandafiriOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj