Drob din maruntaie de porc

Drobul din maruntaie de porc este un aperitiv delicios si traditional. Ficatul, plamanii, limba, splina de porc se spala si se fierb in apa clocotita cu sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de porc 300 g
  • plamani de porc 600 g
  • limba de porc 300 g
  • splina de porc 150 g
  • ulei 150 ml
  • ceapa 200 g
  • faina 100 g
  • oua 4 bucati
  • patrunjel verde 1
  • legatura marar verde 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Drobul din maruntaie de porc este un aperitiv delicios si traditional. Ficatul, plamanii, limba, splina de porc se spala si se fierb in apa clocotita cu sare, indepartandu-se spuma de cate ori este cazul. Dupa fierbere se scurg de lichid, se racesc si se dau prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se opareste. Dupa ce s-a racit putin, se scurge de apa. Ouale se spala, faina si pesmetul se cern. Mararul se spala si se toaca marunt. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Compozitia de organe se inabusa in ulei cu putina apa, laolalta cu ceapa. Se raceste, dupa care se amesteca cu piper, sare, patrunjel si marar. Compozitia formata se portioneaza, apoi fiecare bucata se trece prin ou si faina. Se rumenesc in ulei.

Drobul din maruntaie de porc se serveste cald sau rece.

 


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste afumate cu varza fiarta

Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...

Coaste afumate cu varza fiarta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca