Friptura de miel

Se spala bucata de miel si se curata de pielita, se curata usturoiul si se taie bucatele. Se incresteaza mielul din loc in loc si se introduce usturoi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o bucata de carne de miel
  • 34 catei de usturoi
  • condiment pentru miel si oaie
  • cateva bucatele de slanina
  • un pahar de vin
  • o cescuta de apa
  • cescuta de ulei

Mod de preparare

Se spala bucata de miel si se curata de pielita, se curata usturoiul si se taie bucatele. Se incresteaza mielul din loc in loc si se introduce usturoiul. Se condimenteaza pe ambele parti cu condimentul special pentru miel. Se asaza in tava si se pun deasupra bucatile de slanina. in tava se adauga apa, uleiul si vinul si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa la prajit o ora jumatate - doua ore, la foc mic, stropind carnea cu amestecul lichid din tava, la fiecare 15-20 minute. Dupa aproximativ o ora, friptura se intoarce in cuptor.


Se serveste calda cu cartofi prajiti sau piure de cartofi si salata. Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sos Pesto cu nuci si arahide

Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele....

Sos Pesto cu nuci si arahide
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii