Friptura de miel

Se spala bucata de miel si se curata de pielita, se curata usturoiul si se taie bucatele. Se incresteaza mielul din loc in loc si se introduce usturoi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o bucata de carne de miel
  • 34 catei de usturoi
  • condiment pentru miel si oaie
  • cateva bucatele de slanina
  • un pahar de vin
  • o cescuta de apa
  • cescuta de ulei

Mod de preparare

Se spala bucata de miel si se curata de pielita, se curata usturoiul si se taie bucatele. Se incresteaza mielul din loc in loc si se introduce usturoiul. Se condimenteaza pe ambele parti cu condimentul special pentru miel. Se asaza in tava si se pun deasupra bucatile de slanina. in tava se adauga apa, uleiul si vinul si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa la prajit o ora jumatate - doua ore, la foc mic, stropind carnea cu amestecul lichid din tava, la fiecare 15-20 minute. Dupa aproximativ o ora, friptura se intoarce in cuptor.


Se serveste calda cu cartofi prajiti sau piure de cartofi si salata. Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot

Bun aparatul asta, face mancare singur!

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos