Friptura de miel coroana umpluta

Friptura de miel coroana umpluta este o reteta cu miel deosebita si delicioasa in acelasi timp. O mancare cu miel potrivita pentru masa de sarbatoare, mai ales pentru sarbatoarea Pastelui.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 carcasa de miel
  • ulei de masline
  • sare
  • ierburi aromate (cimbrisor, rozmarin, menta, oregano)
  • vin rosu
  • usturoi
  • Pentru umplutura:
  • 4 linguri de unt
  • 1 ceapa medie
  • piper verde
  • 1/2 telina daca e mare, sau una mica
  • 300ml supa de pui
  • 1 crenguta rozmarin
  • 500g orez
  • 2 oua
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 250g ciuperci
  • sunca cu grasime (kaizer)

Mod de preparare

Se taie partea din fata de la carcasa (pielea de pe piept), apoi se desface carcasa apasand cu mainile. Se taie coastele de la incheietura cu coloana, afand grija sa nu se taie de pe carne. Se taie afara coloana vertebrala.

Se curata carnea de eventualele resturi de oase ramase si se taie coastele mai mici astfel incat sa ramana de-o parte si de alta doar coastele mari (vreo 8-9 pe fiecare parte). Se cresteaza pielita de pe coaste doar o patrime ca sa incapa umplutura, apoi oasele ramase libere se curata bine de carne si pielite. Se lasa carnea de miel la marinat in vin + 2 lingurite ulei de masline + 3 catei de usturoi (sau mai mult daca va place) + ierburi aromate.

Se prepara umplutura pentru friptura de miel coroana:

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga boabele de piper verde zdrobite ca sa isi lase aroma, ceapa tocata, telina curatata si taiata cuburi, ciupercile taiate in 4 si usturoiul si se calesc pana se inmoaie, amestecand, pentru aproximaiv 7-10 minute.

Intr-o alta oala se aauga orezul, apoi se adauga legumele sotate si supa de pui. Se amesteca bine la foc mediu pana incepe sa fiarba, se mai adauga supa daca e nevoie. Se adauga si condimentele si se acopera.

Baza coroanei din carcasa de miel se leaga cu ata pentru a-i da deschizatura dorita si se unge cu ulei de masline. Se invelesc capetele oaselor in folie de aluminiu ca sa nu se arda.

Se da coroana la cuptor pentru 1 ora.

Dupa o ora se aseaza in mijloc umplutura pregatita amestecata cu cele 2 oua batute si se mai da la cuptor pentru inca 30 de minute.


Friptura de miel coroana umpluta se serveste calda, cu o salata de legume.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca