Friptura de miel cu condimente si legume

Friptura de miel nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Intotdeuna mielul va fi un ingredient de baza pentru realizarea retetelor pascale. Pentru a pregati aceasta reteta este nevoie de: pulpa de miel, zeama de lamaie, miere, condimente.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie de la 2 lamai
  • cimbru verde
  • rozmarin verde
  • 2 linguri miere
  • morcov
  • fasole verde
  • cartofi
  • ciuperci
  • vin alb
  • susan
  • felii de bacon (costita)

Mod de preparare

Friptura de miel

Pentru a pregati friptura de miel se spala bine carnea, se curata de pielite, se cresteaza din loc in loc si se pune usturoi, crengute de cimbru, rozmarin verde si piper. Carnea se stropeste cu zeama de lamaie si se pune la cuptor o ora, cu o cana de apa.

Apoi se scoate si se unge cu un amestec din miere, cimbru si rozmarin si se presara cu susan. In tava se adauga cartofii cuburi, ciupercile si vinul. Se pune din nou la cuptor. Morcovul se taie sub forma de baghete si impreuna cu fasolea verde se formeaza niste buchetele care se ruleaza in jurul feliilor de bacon, dupa care se prajesc in ulei incins.

Va iesi o friptura de miel delicioasa!


Pulpa de miel se consuma alaturi de garnitura de cartofi si ciuperci, precum si de buchetelele de bacon cu legume.

 

 

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...