Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pulpa de miel
  • 300 ml vin alb sec
  • condiment friptura de miel
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • un praf de piper macinat
  • un praf de sare
  • daca mai este necesar
  • usturoi verde

Mod de preparare

Pulpa de miel (eu am facut doua pulpe, una de spate si cea de fata) se spala bine, se curata de pielita spumoasa, apoi se taie in bucati potrivite, fara a se desprinde in partea de jos, se stropeste cu putin ulei de masline, se da cu condimentele de friptura, apoi se inteapa muschiul din loc in loc cu un cutit si impanam carnea cu catei de usturoi (taiati in doua, pe lung), apoi se asaza intr-o tavita stransa in care am pus o lingura de ulei de masline, se stropeste cu vinul alb, foile de dafin, se mai presara piper si se da la rece, la marinat, cateva ore, de seara pana a doua zi. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, cca.60 minute, dupa care se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca bine. Cand carnea incepe sa se rumeneasca usor, se taie usturoiul verde marunt si se presara deasupra si se mai lasa cateva minune, pana ce carnea se va rumeni bine.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!