Miel cu rozmarin la cuptor

Reteta de miel cu rozmarin la cuptor se prepara foarte usor. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne de miel, rozmarin, menta, patrunjel, usturoi, ulei de masline, rosii si condimente.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr pulpa de miel,
  • 5 fire rozmarin,
  • 4 fire menta,
  • patrunjel verde,
  • 5 catei usturoi,
  • ulei de masline,
  • 2 lamai feliate,
  • 800 gr rosii,
  • 2 frunze dafin,
  • sare, piper

Mod de preparare

Reteta de miel cu rozmarin la cuptor se prepara foarte usor. Pentru a prepara aceasta reteta de miel la cuptor se cresteaza pulpa de miel, apoi se presara cu verdeata tocata marunt, usturoi, sare si piper.

Se ruleaza carnea si se leaga strans cu o sfoara. Se prajeste apoi in ulei incins pe toate partile la foc mare.

Se asaza feliile de lamaie intr-o tava, apoi feliile de dafin si putin rozmarin (3 fire).

Se aseaza carnea de miel, feliile de rosii, se stropeste totul cu ulei si se condimenteaza. Se adauga si 2 cani de apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu, se baga in cuptor incins la 200 grade si se lasa o ora si jumatate.

In ultimele 10 minute folia se da jos pentru ca mielul sa se rumeneasca.


Mielul cu rozmarin la cuptor se serveste cald, cu salata de sezon sau cartofi copti.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...