Oua vopsite in coji de ceapa rosie

Daca vreti niste oua vopsite natural, va recomand ouale vopsite cu coji de ceapa, ornate cu diverse frunzulite.

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * oua
  • * coji de ceapa rosie (cam un sfert din vas trebuie sa fie acoperit cu coji de ceapa)
  • * 1 lingura de sare mare si o lingura de otet
  • * un ciorap de culoarea piciorului
  • * o bucatica mica de slanina
  • * diferite frunze

Mod de preparare

Punem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului.

Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc.

Intre timp pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le stergem pe rand.

Luam cate un ou pe care punem cate o frunzulita, apoi imbracam oul in ciorap, il strangem si il invartim la capat si il legam cu ata.

Punem cate 15 oua deodata si, din momentul in care incepe apa sa fiarba, le mai lasam 10 minute la fiert.

Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop.

Taiem capatul de ciorap si indepartam rapid cat este fierbinte frunzulita si ciorapul.

La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii