Pasca cu branza dulce

Reteta se pregateste mai ales in zona Moldovei

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • aluat:
  • 300 gr faina de grau
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar vanilat, cu grad scazut de vanilie
  • drojdie cat o nuca
  • 150 ml lapte dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie
  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 1 praf de sare
  • uns pasca:
  • 1 ou

Mod de preparare

Intr-un vas, se cerne faina si peste ea, se adauga oul, untul topit, sare, drojdia stinsa in lapte dulce cu zaharul vanilat si se framanta un aluat, potrivit de tare.

La final, se adauga ulei, putin cate putin, si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas si de pe mana, apoi se lasa sa se odihneasca, pana ce isi dubleaza volumul.

Se pune intr-un vas branza, zaharul, ouale, smantana, sare, stafide si se omogenizeaza bine.

Se rupe o bucata de aluat si se face o foaie care se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se rup bucatele mici de aluat si se intind pe masa de lucru sub forma de fir si se impletesc in trei, dupa care se asaza pe marginea tavii peste foaia de aluat. Se pune compozitie de branza, se mai face din aluat un fir impletit in forma de cruce si se pune pe mijloc, se unge pasca cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit, pentru circa o ora.

Cand este rumenita, se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, apoi se poate scoate apucand-o de marginile hartiei de copt, asta daca nu ati folosit o tava cu fund detasabil.

Sa aveti pofta, dragilor!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat...

Tarta cu ciuperci si carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca