Placinta taraneasca

Plăcintă cu aluat fraged, brânză, cârnăciori, şuncă ţărănească, frunze de ceapă verde, decorată cu trandafiraşi şi susan.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 plic drojdie uscată
  • 450 g făină
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2linguriţă zahăr
  • 200 g margarină
  • 200 ml borş
  • Pesmet
  • Pentru umplutură:
  • 1 cârnat cabanos
  • 4 felii şuncă ţărănească
  • 1 ou + 1 albuş
  • 2 linguri smântână
  • 300 g brânză de vacă
  • Frunzele de la 2 legături de ceapă verde
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş
  • Seminţe de susan

Mod de preparare

Pentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat. Aluatul trebuie să fie bun de întins, dar pufos, nu tare. Se dă la rece o jumătate de oră.

Între timp se pregăteşte umplutura: se amestecă brânza rasă cu smântâna şi ouăle. Se taie mărunt şunca ţărănească, iar cârnatul feliuţe. Frunzele de ceapă verde se spală şi se toacă mărunt.

Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.

Se întinde primul aluat în foaie subţire pe masa presărată cu făină. Se transferă într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt. Se toarnă amestecul de brânză, se presară şunca şi cârnatul şi ceapa verde.

Cealaltă jumătate de aluat se întinde în foaie şi se decupează fâşii subţiri, care se iau două câte două şi se răsucesc. Se decorează astfel plăcinta. Din aluatul rămas se pot face şi trandafiraşi.

Se unge plăcinta cu gălbenuşul şi se presară susan.

Se coace, la foc mediu pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

Timp de pregătire: aprox 1h

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/03/placinta-taraneasca.html

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos