Saslac de miel (Frigarui)

Pentru saslac de miel (frigarui cu miel) carnea se dezoseaza si se taie in bucati patrate, care se tin in bait 2 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os 1,2 kg
  • ulei 50 ml
  • sare dupa gust bait 500 ml
  • apa 500 ml
  • Pentru garnitura :
  • orez 200 g
  • ceapa verde 75 g
  • rosii proaspete 75 g
  • ardei gras 75 g
  • unt 25 g
  • patrunjel verde 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru frigarui :
  • ardei gras 50 g
  • rosii 50 g
  • ceapa 25 g

Mod de preparare

Pentru saslac de miel carnea se dezoseaza si se taie in bucati patrate, care se tin in bait 2 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Rosiile si ardeii grasi pentru frigarui se spala, se taie felii de marimea bucatilor de carne. Rosiile, ardeii grasi, ceapa verde se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Orezul se inabusa in unt, se adauga ceapa verde, ardeiul gras, rosii si se continua inabusirea. Dupa 3-6 minute se adauga 500 ml apa si se lasa sa fiarba cu vasul acoperit. Bucatile de carne se scot din bait, se insira pe frigarui alternand cate o bucata de rosie, ardei gras, ceapa. Frigaruile astfel pregatite se frig pe gratarul cu ulei incins. Se sareaza dupa frigere.


Saslacul de miel se serveste cald, cu garnitura de orez si patrunjel verde deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...