Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 500 g carne de miel
  • * 500 g piept de curcan
  • * 250 g bacon feliat fin
  • * 2 oua
  • * 1 legatura ceapa verde
  • * 50 de grame de unt
  • * 40 de ml de coniac
  • * 1 ramura mica de rozmarin
  • * tarhon
  • * 1 ardei galben
  • * 1 ardei rosu
  • * nucsoara razuita
  • * usturoi
  • * sare si piper

Mod de preparare

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza.

Se topeste untul in tigaie, se adauga ceapa tocata marunt.

Cand ceapa se inmoaie, se trage deoparte si se lasa sa se raceasca.

Carnea de miel se toaca prin masina de macinat carne.

Un ou se fierbe tare.

Peste carnea tocata se adauga: ceapa calita, oul, rozmarinul tocat fin, tarhonul, se rade nucsoara, usturoiul curatat si pisat,

sare si piper si in final coniacul.

Se framanta compozitia sa se omogenizeze bine.

Se pun ardeii curatati, spalati si taiati cubulete mici, si galbenusul si albusul de ou fiert tocat.

Se amesteca din nou foarte bine.

Dovleceii se spala si se taie felii subtiri pe lungime.

Se ia o tava lunga folosita pentru chec si se tapeteaza cu seminte de in, apoi cu feliile de dovlecei si bacon.

Se preseaza in fundul formei un strat din compozitia cu carne macinata.

Se continua cu pieptul de curcan taiat fasii, asezate pe lungime.

Deasupra se primul strat, se preseaza din nou un strat de carne tocata si tot asa pana cand se epuizeaza ingredientele.

Se acopera cu baconul, felii de dovlecel si seminte de in.

Se preseaza cu grija.

Terina se coace timp de o ora in cuptorul preincins la 200 grade Celsius, in baie de apa clocotita (se asaza forma cu terina

intr-o tava mai mare in care se toarna 1 litru de apa clocotita).

Se lasa sa se raceasca in forma timp de 12 ore, apoi se rastoarna si se taie felii.

Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos