Hummus libanez

In perioada postului hummusul este o minunata sursa de proteina vegetala, dar si un preparat gustos si sanatos care va completa perfect meniul meselor de sarbatori.

Portii
6
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g naut uscat
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de tahini (pasta de susan)
  • 5 catei de usturoi
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Nautul uscat se pune la inmuiat, peste noapte in apa rece iar dimineata se fierbe in apa cu putin bicarbonat, pentru a grabi fierberea. Cand nautul este fiert si racit punem boabele intr-un blender si adaugam pasta de tahini, ulei, usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, sare si putin din apa in care a fiert nautul. Dam la blender pana obtinem o pasta fina pe care o asezam pe un platou festiv.

Pe suprafata hummusului turnam putin ulei de masline, apoi decoram cu patrunjel proaspat tocat si boia de ardei.Se serveste cu rosii, castraveti sau masline Kalamata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui manastiresc

Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca...

Pui manastiresc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca