Hummus libanez

In perioada postului hummusul este o minunata sursa de proteina vegetala, dar si un preparat gustos si sanatos care va completa perfect meniul meselor de sarbatori.

Portii
6
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g naut uscat
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de tahini (pasta de susan)
  • 5 catei de usturoi
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Nautul uscat se pune la inmuiat, peste noapte in apa rece iar dimineata se fierbe in apa cu putin bicarbonat, pentru a grabi fierberea. Cand nautul este fiert si racit punem boabele intr-un blender si adaugam pasta de tahini, ulei, usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, sare si putin din apa in care a fiert nautul. Dam la blender pana obtinem o pasta fina pe care o asezam pe un platou festiv.

Pe suprafata hummusului turnam putin ulei de masline, apoi decoram cu patrunjel proaspat tocat si boia de ardei.Se serveste cu rosii, castraveti sau masline Kalamata.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Varza cu carne de porc la tuci

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...

Varza cu carne de porc la tuci
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos