Pizza cu Blat de Conopida

De obicei am tendința să găsesc diferite alternative mai dietetice la mâncărurile noastre preferate, să mâncăm fără griji. Am găsit o soluție super ingenioasă pentru blatul de pizza, care este crocantă, gustoasă și sănătoasă.

Portii
2
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 conopida mare
  • 3 oua
  • 3 linguri Mozzarella rasa
  • sare
  • Toppinguri:
  • 150 g Mozzarella
  • 200 g pasta de tomate sau ketchup
  • 5-6 felii salam Chorizo
  • 2-3 felii prosciutto crudo
  • 1/3 dintr-un praz mic
  • 2-3 linguri boabe porumb dulce
  • 5-6 rosii cherry
  • 3-4 ciuperci mici
  • Oregano

Mod de preparare

Blat de conopida - Spălați conopida, rupeți buchetele mici și mărunțiți la robotul de bucătărie; - Puneți conopida mărunțită la cuptor pentru 15 minute; - Apoi scoateți, lăsați să se răcească puțin și scurgeti foarte bine de suc: folosiți un tifon sau un material curat, care absoarbe umezeala; - Bateți ouăle bine cu puțină sare; - Adăugați-le peste conopida scursă împreună cu mozzarella și modelați "aluatul" pe tavă; - Coaceți blatul de conopidă aproximativ 12-15 minute la foc iute; Pizza - Acum adaugati pe blatul precopt pasta de tomate sau ketchup-ul, peste care presarati oregano; - Dati mozzarella pe razatoare si adaugati peste pizza cea mai mare parte, lasand pentru sfarsit o lingura de mozzarella rasa; - Acum puteti adauga restul toppingurilor: salamul, muschiul, ciupercile, prazul, porumbul, iar la sfarsit rosiile cherry feliate; - Acum mai adaugati lingura mozzarella peste toata pizza si dati la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 12- 15 minute;

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de legume cu paste litere

Aveam chef de o supa si cum am castigat ''o tona'' de paste de la Gyermelyi, am zis sa folosesc ce am primit si anume sa...

Supa de legume cu paste litere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca