Briose fara gluten cu fructe

Pentru ca un membru al familiei are intoleranta la gluten si pentru ca-i plac mult dulciurile, ma straduiesc sa-i fac pe plac, de aceea mi-am facut provizii de produse fara gluten, iar aceasta reteta are un gust fantastic la care nici eu nu ma asteptam.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Briose fara gluten cu fructe

Ingrediente

  • 250 g faina fara gluten
  • 150 g zahar brun
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei de porumb
  • 150 ml lapte de migdale
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 ml frisca lichida de cocos
  • 1 ceasca cu afine
  • coaja de portocala confiata

Mod de preparare

Se pun intr-un bol ingredientele uscate, se adauga apoi laptele, uleiul si se mixeaza 5 min, la inceput usor, apoi energic. Se adauga coaja de portocala confiata, se amesteca usor cu o spatula, apoi se imparte compozitia in forme de briose unse cu putin ulei, iar la cuptor vor sta 30 min, depinde de cuptor.

In acest timp se pun afinele intr-un vas mic pe foc, dupa ce s-au facut moi, se paseaza, se trece totul prin sita, se pune inapoi pe foc cu putina miere de albine, iar dupa ce s-a ingrosat, se lasa deoparte sa se raceasca. Frisca rece de la frigider, se mixeaza bine, la final se adauga sosul de afine, se amesteca usor, apoi se orneaza briosele dupa ce s-au racit.

Se pun pe platou si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci