Cozonac fara gluten

Nu avem probleme cu glutenul, doar am incercat aceasta faina din curiozitate, iar rezultatul a fost unul neasteptat de bun; iar daca nu ma grabeam sa-l scot din cuptor, aspectul era si mai frumos iar daca cineva cu probleme vrea sa faca aceasta reteta, am cautat sa adaug si restul ingredientelor tot fara gluten.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
redusa
Cozonac fara gluten

Ingrediente

  • 500 g mix faina fara gluten
  • 300 ml lapte cald de migdale
  • soia sau orez
  • 50 g smantana de cocos
  • Smantana de cocos se gaseste atunci cand deschideti o cutie cu lapte de cocos;deasupra este o smantana groasa
  • apoi apa de cocos care in amestec cu aceasta smantana rezulta laptele
  • 50 g drojdie proaspata sau 1plic drojdie uscata fara gluten
  • 20 g margarina moale
  • 2 galbenusuri
  • arome
  • Umplutura:
  • 1 albus
  • 5 linguri nuca macinata sau migdale
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol drojdia cu putin lapte cald,se rastoarna in robot impreuna cu restul ingredientelor si se proceseaza 30min

Se imparte compozitia in doua tavi,deasupra se pune amestecul de albus doar cat se desface fara sa fie spuma,cu nuca si cacao,se marmoreaza cu furculita,se acopera tavile cu un prosop de bucatarie si se lasa 30min sa creasca

Dupa acest timp se ung cu galbenus si la cuptor vor sta 40-50min la foc mediu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci