Salata de pui

O salata delicioasa, usoara, o reteta de primavara!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 copane de pui fara os
  • 2-3 morcovi
  • 2 buc. pastarnac
  • 6-7 cartofi
  • (optiona)2-3 castraveti murati in otet)
  • maioneza:
  • 2 galbenusuri fierte+un galbenus crud
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri de mustar (optional dulce sau picant)
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, cand sunt fierti, se strecoara si se lasa cartofii sa se raceasca foarte bine. Carnea spalata se pune la fiert impreuna cu radacinoasele curatate si spalate bine cu un praf de sare si se spumeaza daca este cazul. Se lasa sa fiarba bine, scurgem supa si lasam carnea si zarzavatul sa se raceasca bine.

Intre timp pregatim maioneza mixand galbenusurile fierte cu cel crud, adaugand un praf de sare si ulei turnat in fir subtire. Cand am incorporat tot uleiul, adaugam mustarul.

Cartofii curatati de coaja se taie cubulete mici si se amesteca cu carnea suvitata si maruntita si zarzavatul taiat cubulete fine. Se sareaza si pipereaza, se amesteca usor cu o lingura sa se intrepatrunda gusturile. Salata se serveste amestecata cu maioneza si pentru iubitorii de muraturi se adauga si castraveciori murati taiati marunt.

Eu aceasta salata o prepar atunci cand o consum, in cantitatea necesara. Ce ramane, tin separat in recipiente acoperite cu capac, la frigider. Carnea, cartofii si radacinoasele le tin separat de castraveciori si maioneza. In acest mod, este mult mai delicioasa preparata momentul consumarii.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!