Salata de pui

O salata delicioasa, usoara, o reteta de primavara!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 copane de pui fara os
  • 2-3 morcovi
  • 2 buc. pastarnac
  • 6-7 cartofi
  • (optiona)2-3 castraveti murati in otet)
  • maioneza:
  • 2 galbenusuri fierte+un galbenus crud
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri de mustar (optional dulce sau picant)
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, cand sunt fierti, se strecoara si se lasa cartofii sa se raceasca foarte bine. Carnea spalata se pune la fiert impreuna cu radacinoasele curatate si spalate bine cu un praf de sare si se spumeaza daca este cazul. Se lasa sa fiarba bine, scurgem supa si lasam carnea si zarzavatul sa se raceasca bine.

Intre timp pregatim maioneza mixand galbenusurile fierte cu cel crud, adaugand un praf de sare si ulei turnat in fir subtire. Cand am incorporat tot uleiul, adaugam mustarul.

Cartofii curatati de coaja se taie cubulete mici si se amesteca cu carnea suvitata si maruntita si zarzavatul taiat cubulete fine. Se sareaza si pipereaza, se amesteca usor cu o lingura sa se intrepatrunda gusturile. Salata se serveste amestecata cu maioneza si pentru iubitorii de muraturi se adauga si castraveciori murati taiati marunt.

Eu aceasta salata o prepar atunci cand o consum, in cantitatea necesara. Ce ramane, tin separat in recipiente acoperite cu capac, la frigider. Carnea, cartofii si radacinoasele le tin separat de castraveciori si maioneza. In acest mod, este mult mai delicioasa preparata momentul consumarii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gustare calda

O gustare calda si bogata in calorii (ca doar cu ele ne hranim) merge de minune pe vremea asta geroasa!

Gustare calda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca