Ardei copti cu rosii cherry, busuioc si maghiran

Incingeti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Taiati ardeii in jumatate si indepartati semintele. Puneti-i intr-un vas uns cu grasime si a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ardei grasi
  • rosii sau galbeni
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 20 de rosii cherry
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran si busuioc
  • 1-2 catei de usturoi
  • decojiti si feliati
  • ulei de masline extravirgin
  • optional
  • file de ansoa
  • optional
  • otet aromat

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Taiati ardeii in jumatate si indepartati semintele. Puneti-i intr-un vas uns cu grasime si asezonati-i usor cu sare si piper. Intepati rosiile cherry cu un cutit si puneti-le in apa clocotita timp de 30-60 de secunde, pana cand pielita se poate indeparta usor si rapid cu mana. Daca doriti, le puteti tine sub un jet de apa rece inainte de a le decoji. Odata curatate, asezati rosiile intregi in interiorul jumatatilor de ardei. Presarati peste ele verdeturile si usturoiul tocat si apoi asezonati. In aceasta etapa, in loc de sare si piper, puteti pune peste rosii cateva fileuri de ansoa. La final, stropiti cu ulei de masline. Acoperiti vasul cu folie de staniol si puneti-l in cuptorul preincalzit pentru 15 minute, apoi scoateti folia si mai coaceti inca 30 de minute. Cateva picaturi de otet aromat deasupra fiecarui ardei pot fi o adevarata desfatare — incercati si asa, ca sa vedeti daca va place.
Se servesc in loc de salata, langa mancaruri cu carne.

Alte retete recomandate:

Vinete umplute cu carne

Varza rosie cu mere

Tocanita de legume cu pulpe de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Alin

Pentru ca nu ma pricep sa fac altfel de cadouri decat din cele dulci, am mesterit un tortulet pentru bunul nostru prieten...

Desert tort Alin
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca