Ardei copti cu rosii cherry, busuioc si maghiran

Incingeti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Taiati ardeii in jumatate si indepartati semintele. Puneti-i intr-un vas uns cu grasime si a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ardei grasi
  • rosii sau galbeni
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 20 de rosii cherry
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran si busuioc
  • 1-2 catei de usturoi
  • decojiti si feliati
  • ulei de masline extravirgin
  • optional
  • file de ansoa
  • optional
  • otet aromat

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Taiati ardeii in jumatate si indepartati semintele. Puneti-i intr-un vas uns cu grasime si asezonati-i usor cu sare si piper. Intepati rosiile cherry cu un cutit si puneti-le in apa clocotita timp de 30-60 de secunde, pana cand pielita se poate indeparta usor si rapid cu mana. Daca doriti, le puteti tine sub un jet de apa rece inainte de a le decoji. Odata curatate, asezati rosiile intregi in interiorul jumatatilor de ardei. Presarati peste ele verdeturile si usturoiul tocat si apoi asezonati. In aceasta etapa, in loc de sare si piper, puteti pune peste rosii cateva fileuri de ansoa. La final, stropiti cu ulei de masline. Acoperiti vasul cu folie de staniol si puneti-l in cuptorul preincalzit pentru 15 minute, apoi scoateti folia si mai coaceti inca 30 de minute. Cateva picaturi de otet aromat deasupra fiecarui ardei pot fi o adevarata desfatare — incercati si asa, ca sa vedeti daca va place.
Se servesc in loc de salata, langa mancaruri cu carne.

Alte retete recomandate:

Vinete umplute cu carne

Varza rosie cu mere

Tocanita de legume cu pulpe de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...