Ardei copti cu sos de rosii

Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul pe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-12 ardei grasi
  • 1 l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii)
  • o cescuta de ulei
  • sare
  • piper
  • doi catei de usturoi
  • 1 lingurita de zahar(facultativ)

Mod de preparare

Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar.

Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.


Se servesc foarte reci, ca salata la orice fel de friptura sau snitel. Se pot servi si ca aperitiv cu piine.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de trandafiri

De departe cea mai buna, cea mai parfumata, cea mai iubita dulceata!

Dulceata de trandafiri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca