Conopida cu rosii si usturoi

Conopida cu rosii si usturoi se poate servi ca aperitiv sau garnitura. Aceasta reteta mai contine ulei de masline, rosii, vin rosu si patrunjel.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg conopida
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 rosii
  • 75 ml otet de vin rosu
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida cu rosii si usturoi se prepara astfel: se desface conopida in bucatele, apoi se fierb la aburi, 20 de minute. Separat, se zdrobeste usturoiul, se pune intr-un borcan, se adauga uleiul, otetul, rosiile maruntite, sare, piper si se agita bine. Se aesaza conopida pe un platou si se acopera cu sosul obtinut. Patrunjelul tocat marunt se presara deasupra.


Se serveste imediat, ca aperitiv sau garnitura.

Alte retete de post:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii