Fasole verde cu usturoi si rosii

Fasolea verde cu usturoi si rosii este o garnitura excelenta pentru un gratar, dar si o salata delicioasa si hranitoare.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1/2 fasole verde
  • 1/2 kg rosii
  • o ceapa (50 g )
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei (cca 60 ml )
  • 30 g pesmet
  • patrunjel sau marar
  • sare.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Pastaile de fasole, curatate la capete, se rup in cite 2 - 3 bucati si se fierb in apa clocotita (cat sa le cuprinda) cu 1/2 lingurita de sare, acoperite, pana cand se inmoaie. Dupa ce au fiert, se scurge apa.

Ceapa taiata marunt se caleste in tot uleiul timp de 2 minute si cand se ia de pe foc se adauga usturoiul taiat marunt si apoi fasolea fiarta cu care se amesteca. Intr-un vas termorezistent se aseaza jumatate din cantitatea de fasole, peste aceasta, jumatatea din cantitatea de rosii taiate in felii de 2 cm grosime, se presara cu 1/2 din cantitatea de pesmet, cu patrunjel sau marar taiat marunt si un varf de lingurita cu sare, urmind cu restul fasole, rosii si toate celelalte, stropindu-se deasupra cu o lingura de ulei. Se da vasul la cuptor 20 minute ca sa fiarba rosiile si sa se formeze sosul. Pesmetul va absorbi o parte din zeama lasata de rosii.


Fasolea verde cu usturoi si rosii se serveste rece, ca fel intai sau calda, ca garnitura la fripturi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea...

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca