O salata care poate fi servita la cina, cu niste lipii, este cea mai buna. O reteta usoara si perfecta pentru a fi consumata in perioada postului.
Fasolea o punem intr-o strecuratoare (daca este fasole din conserva) si o clatim cu apa rece. O lasam sa se scurga bine. Spanacul il spalam bine, frunza cu frunza. Ceapa rosie o taiem cubulete, nu prea mari, dar nici foarte mici. Usturoiul il zdrobim. Rosia o curatam de coaja si o taiem cubulete, poate fi inlocuita cu bulion. Intr-o tigaie, punem uleiul la incins si calim usor ceapa. Cand ceapa este moale, adaugam usturoiul si rosia taiata cubulete. Lasam pana cand rosia incepe sa se inmoaie si sa-si lase zeama, punem sosul de soia, mai adaugam sare (daca mai trebuie ) si piper. Adaugam fasolea scursa si spanacul. Amestecam si lasam pe foc maxim 5 minute, spanacul se va gati usor. Presaram marar verde tocat sau patrunjel. Salata o punem intr-un bol, deasupra asezam ridiche taiata felii subtiri si servim calda.
m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti