Salata cu calamari si capsuni

Excelenta

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 salata verde
  • -250 gr spanac
  • -10-12 capsuni
  • -250 gr rondele calamari semipreparati sau nu (daca nu sunt semipreparare atunci mai aveti nevoie de 2 linguri de faina +1 ou +sare+2 linguri pesmet.)
  • -100 gr branza de capra
  • -1 lingurita sos de rodie (in loc de otet/lamaie)
  • -sare
  • -piper
  • -nucsoara razuita
  • -1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Salata si spanacul trebuie spalate foarte bine in apa rece si zvantate . Inelele de calamari (eu am avut congelate ) le decongelam si le spalam in apa rece, sub jet . Le punem pe un servetel sa se scurga apa din ele. Presaram cu sare. Intr-o farfurie punem 2 linguri de faina si luam fiecare inel de calamari si le dam prin faina. Luam un ou si il batem bine impreuna cu un praf de sare. Inelele de calamari le dam prin ou si apoi prin pesmet iar apoi le lasam sa se zvinte putin, in acest fel vor iesi mai crocante. Le prajim in ulei incins. Facem un dressing din sosul de rodie, sare, piper, putina nucsoara proaspat razuita si uleiul de masline. Salata si spanacul le asezam intr-un bol si turnam peste ele dresingul. Amestecam cu ajutorul a doua linguri in asa fel incat dresingul sa imbrace toata salata. Aranjam intr-o farfurie totul , deasupra punem capsuni taiati si bucati de calamar prajit.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...