Salata cu emmentaler Delaco

Salata de zucchini cu emmantaler este absolut delicioasa si hranitoare, iar familia ta o va indragi imediat. Este o salata ce se prepara incredibil de usor, este foarte aspectuoasa si delicioasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4 portii
  • Ingrediente:
  • 400 g Emmentaler Delaco
  • 150 g zucchini (dovlecel)
  • 150 g rosii cherry
  • 50 g ceapa verde
  • 60 g masline verzi
  • 1 lingura frunze de hasmatuchi (patrunjel cret)
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 oua fierte tari
  • Pentru sos:
  • 2 linguri otet din vin alb
  • 1 lingură zeama de lamaie
  • Sare
  • piper negru macinat mare
  • 1 lingurita mustar nu foarte iute
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Salata de zucchini cu emmantaler este absolut delicioasa si hranitoare, iar familia ta o va indragi imediat.

Incepi prepararea prin a taia zucchini-ul in felii subtiri de aproximativ 2 mm, pe care le rumenesti frumos, pe ambele parti, intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce s-au rumenit bine, le condimentezi asa cum iti place si le lasi sa se raceasca pe un prosoap de hartie, pentru a se absorbi uleiul in exces.

Emmantalerul se taie in betisoare de aproximativ 5 cm lungime, rosiile cherry se taie in patru, iar ceapa verde se taie rondele. Ouale le cureti frumos de coaja si le tai in 8 bucatele.

Intr-un castronel adaugi otetul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mustarul pentru a pregati sosul pentru salata.

Intr-un bol mare pui feliile de zucchini, betisoarele de cascaval, rosiile cherry, ceapa verde şi maslinele, adaugi sosul si amesteci usor. Daca iti place mancarea mai condimentata, poti sa mai adaugi dupa gust sare, piper sau alte mirodenii.


Delicioasa salata cu emmantaler se pune in farfurii, se orneaza frumos cu bucatelele de ou si frunzele de hasmatuchi si se serveste celor dragi.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii