Salata de andive cu maioneza si mere

Pregatim prima data maioneza din galbenusul crud, peste care se pune o lingurita de mustar, putina sare si zeama de la jumatate de lamiie. Uleiul se a

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere
  • 1 ou
  • 1 ceasca de ulei
  • 4—5 andive
  • sare
  • 1/2 lamiie
  • 1 lingurita de mustar

Mod de preparare

Pregatim prima data maioneza din galbenusul crud, peste care se pune o lingurita de mustar, putina sare si zeama de la jumatate de lamiie. Uleiul se adauga incet, timp in care se amesteca repede cu o lingura de lemn.

Cind maioneza este gata, se pregatesc andivele. Se curata de foile vestede, se desfac frunzele si se taie bucati mici de 1 cm.

Saram usor, se amesteca cu felii de mar. Acoperim cu maioneza.

Maioneza se poate subtia cu o lingura de smintina.
Se serveste imediat.

Alte retete culinare

Zacusca de vinete

Spanac

Ciuperci la cuptor

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!