Salata de anghinare

Plantele de anghinare se spala in apa cu otet, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se toarna in vasul in care fierb plantele si zeama de la o jumata

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 plante de anghinare
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita sare
  • 1 jumatate lamaie
  • Pentru sos: 6 linguri ulei
  • 4 linguri otet
  • 2 linguri vin alb
  • sec
  • 1 lingurita miere
  • sare

Mod de preparare

Plantele de anghinare se spala in apa cu otet, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se toarna in vasul in care fierb plantele si zeama de la o jumatate de lamaie. Dupa ce a fiert aproximativ 45 de minute, se scoate anghinarea pe un platou. Separat se pregateste un sos din ulei, otet, vinul alb, miere si putina sare.


Se toarna sosul peste salata si se serveste.

Alte retete:

Saratele

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...