Salata de ardei

Ceapa se taie fideluta si se asaza intr-o salatiera plata cu suprafata mai mare. O rosie de marime potrivita se arunca in apa fierbinte o jumatate de

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 3 linguri otet de mere
  • 2 linguri mari de glucoza
  • 3 ardei verzi
  • chimion
  • ulei pentru salata
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se taie fideluta si se asaza intr-o salatiera plata cu suprafata mai mare. O rosie de marime potrivita se arunca in apa fierbinte o jumatate de minut, se scoate si se cojeste usor cu un cutit ascutit, se taie felii peste ceapa.

La 400 ml de apa se adauga 3 linguri de otet de mere, 2 linguri mari de glucoza, o lingurita cu sare, sosul obtinut se toarna peste rosii.

Rosiile se acopera la randul lor cu 4 bucati de ardei verzi taiati rondele subtiri. Inainte de consum, se lasa la frigider o jumatate de zi.

Se serveste pe farfurii mai mici, ca rosiile sa nu se rupa, se picura cativa stropi de ulei de salata deasupra.

Sosul se imparte proportional in fiecare farfurie.

Iubitorii gusturilor picante pot presara pe ea chimen roman.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete salate:

Salata de vinete cu maioneza

Salata de cartofi

Salata de icre negre

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide