Ceapa se taie fideluta si se asaza intr-o salatiera plata cu suprafata mai mare. O rosie de marime potrivita se arunca in apa fierbinte o jumatate de
Ceapa se taie fideluta si se asaza intr-o salatiera plata cu suprafata mai mare. O rosie de marime potrivita se arunca in apa fierbinte o jumatate de minut, se scoate si se cojeste usor cu un cutit ascutit, se taie felii peste ceapa.
La 400 ml de apa se adauga 3 linguri de otet de mere, 2 linguri mari de glucoza, o lingurita cu sare, sosul obtinut se toarna peste rosii.
Rosiile se acopera la randul lor cu 4 bucati de ardei verzi taiati rondele subtiri. Inainte de consum, se lasa la frigider o jumatate de zi.
Se serveste pe farfurii mai mici, ca rosiile sa nu se rupa, se picura cativa stropi de ulei de salata deasupra.
Sosul se imparte proportional in fiecare farfurie.
Iubitorii gusturilor picante pot presara pe ea chimen roman.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete salate:
Salata de vinete cu maioneza
Salata de cartofi
Salata de icre negre
Aveam chef de o supa si cum am castigat ''o tona'' de paste de la Gyermelyi, am zis sa folosesc ce am primit si anume sa...
Supa de legume cu paste litereOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj