Salata de cartofi italieneasca

Se fierb cartofii in apa sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg de apa, se curata de coaja si se taie felii. Se curata ceapa si se taie in doua, apoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g cartofi rosii (rezistenti la fiert)
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1/8 l apa fiarta cu delikat
  • 6 linguri de otet alb de vin
  • piper
  • 1 dovlecel
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 1/2 salata verde
  • 250 g rosii lungi (tata caprei sau altele de dimensiune mica)
  • 150 g telemea
  • 100 g masline negre fara samburi
  • seminte de pin (se gasesc in comert
  • in pungulite
  • pot fi inlocuite cu chimion)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se fierb cartofii in apa sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg de apa, se curata de coaja si se taie felii.

Se curata ceapa si se taie in doua, apoi in felii putin mai grosute. Se fierbe in apa cu Knorr sau Vegeta, impreuna cu 3 linguri de otet, sare, piper si un varf de cutit de zahar (lichidul trebuie sa fie bine condimentat).

Se toarna lichidul cu ceapa peste cartofii taiati, amestecand usurel ca sa nu se sfarame si se lasa sa se marineze o ora.

Separat, se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, apoi in felii mai groase.

Se prajesc scurt, pe ambele parti, in doua linguri de ulei incins, apoi se lasa sa se raceasca.

Se spala si se alege salata, se pune sa se scurga in sita. Se spala rosiile si se taie in doua. Branza de telemea se taie in cubulete. Se rumenesc semintele de pin intr-o tigaie fara untura. Se amesteca restul de untdelemn, otet, sare si piper. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica. Se pun toate, impreuna cu maslinele negre, peste salata de cartofi. Se amesteca usor, se presara deasupra patrunjelul tocat.
Se serveste fierbinte

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...