Salata de cartofi si ceapa

Salata de cartofi cu ceapa reprezinta o reteta de salata simplu de preparat, extrem de hranitoare, care se poate servi cu o gama variata de mancaruri.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe
  • 1 ceasca otet indoit cu apa
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie sau otet
  • un praf de piper
  • sare.

Mod de preparare

Salata de cartofi cu ceapa reprezinta o reteta de salata simplu de preparat, extrem de hranitoare, care se poate servi cu o gama variata de mancaruri. Iata modul de preparare a acestei retete de salata. Se fierb cartofii, se curata calzi, se taie felii si se pun intr-un carton. Se toarna  deasupra otetul indoit cu apa si zaharul. Se taie cepele felii foarte subtiri, se amesteca cu cartofii, se pune sare, se acopera si se da la rece. A doua zi se face o maioneza din doua galbenusuri, cu ulei, sare, piper, zeama de lamaie sau otet. Se subtiaza cu apa atat, cat sa se poata amesteca usor cu salata de cartofi. Se potriveste gustul sarat si acru. Este foarte gustoasa. Va uram pofta buna atunci cand veti savura minunata noastra reteta de salata de cartofi cu ceapa.


Salata de cartofi cu ceapa poate fi servita cu o gama variata de mancaruri, spre deliciul invitatilor dumneavoastra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwich cu sos de prune și somon fume

Maratonul sandwich-urilor continuă! :) Nu sunt neapărat adepta sandwich-urilor clasice, le prefer pe cele, să zicem,...

Sandwich cu sos de prune și somon fume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca