Alegem fasolea, o spalam cu apa rece si se lasa la inmuiat citeva ore. Aruncam apa in care a stat, se pune la foc cu apa cit s-o acopere si se da in c
Alegem fasolea, o spalam cu apa rece si se lasa la inmuiat citeva ore.
Aruncam apa in care a stat, se pune la foc cu apa cit s-o acopere si se da in clocot. Prima apa se arunca, apoi se adauga alta apa si se lasa sa fiarba pina cind se inmoaie bine bobul.
Zarzavatul curatat si spalat, se pune la fiert imediat ce incepe fasolea sa fiarba.
Ca sa nu se desfaca bobul, trebuie sa se adauge sare la fiert inca de la primele clocote.
Fasolea se scurge si se pune in salatiera. Peste ea se pune o ceapa tocata, frecata cu sare
si spalata cu apa rece. Se amesteca usor cu o lingura, apoi se adauga un sos facut din mustar, ulei si otet. Sosul se pune o data cu ceapa, dupa ce fasolea s-a racit. Salata astfel pregatita se presara cu patrunjel tocat si
se orneaza cu felii de morcov si pastirnac.
Se serveste in aceeasi zi sau de pe o zi pe alta.
Alte retete recomandate
Iahnie de fasole
Vinete coapte
Zacusca de ciuperci
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii