Salata de legume reci cu sos picant

Se curata si spala spanacul. Fasolea, mazarea se curata de ate, fasolea se rupe in doua. Se pune fasolea in apa clocotita si se opareste cateva minu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • frunze de spanac taiate fin
  • 300 gr. fasole verde
  • 80 gr. mazare pastai tanara
  • 1 ardei rosu
  • taiat fine
  • o ceapa taiata fin pe lungime
  • Sos: ulei de arahide
  • 2 linguri
  • 1 catel usturoi pisat
  • o lingurita de ghimber dat pe razatoare
  • ardei iute taiat fin
  • cocos pulpa uscata
  • 2 lingurite
  • otet
  • o lingura
  • apa
  • o lingura

Mod de preparare

Se curata si spala spanacul.

Fasolea, mazarea se curata de ate, fasolea se rupe in doua.

Se pune fasolea in apa clocotita si se opareste cateva minute.

Se combina spanacul taiat fin, fasolea, mazarea pastai, ardeiul taiat si ceapa taiata pe lung.

Pentru a face sosul se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, ghimberul,ardeiul iute si firele de cocos si se prajesc la foc iute(stir-fry) 1 min. Se adauga otetul, apa si se se mai lasa un minut. Se raceste o jumatate de ora.Se toarna sosul peste legumele din castron.

Nota.Pulpa de cocos se vinde in pungi la supermarket. Arata ca niste fire de morcov ras doar ca este alba.
Reteta Salata de legume reci cu sos picanta fost propusa de peruzele

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca