Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

Salata de sfecla rosie este usor de preparat. Aceasta contine, pe langa sfecla, hrean, ulei, otet, sare si zahar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg sfecla rosie
  • 1 radacina hrean
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml ulei
  • sare
  • 1 lingurita otet

Mod de preparare

Salata de sfecla se face astfel: se coace sfecla rosie, apoi se curate de coaja si se rade pe razatoarea mare. Separat, se curata hreanul, se rade pe razatoarea mica si se presara apoi peste sfecla rasa. Se adauga sarea, zaharul, uleiul si otetul, dupa care se amesteca foarte bine. Salata obtinuta se pune in borcane, care se sterilizeaza intr-un vas cu apa, la foc potrivit.


Se serveste cu friptura la gratar sau cartofi copti.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...