Curatam telinele, le spalam, le taiem pestisori si se pun sa fiarba cu eapa pregatita la fel si cu apa cit sa le acopere. Cind zarzavatul s-a inmuiat,
Curatam telinele, le spalam, le taiem pestisori si se pun sa fiarba cu eapa pregatita la fel si cu apa cit sa le acopere. Cind zarzavatul s-a inmuiat, se adauga maslinele fara simburi si date in clocot separat, o foaie de dafin si putina sare, apoi se lasa sa fiarba acoperit pina cind
zarzavatul este bine fiert. Se adauga uleiul, se ia cratita de pe foc si se raceste salata, care se pune in salatiera, se acreste cu zeama de la jumatate de lamiie si se acopera cu patrunjel verde tocat fin.
Se lasa la rece o ora, dupa care se poate servi.
Alte retete
Ciuperci umplute
Ciuperci la cuptor
Ciorba de loboda
Sarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de...
Sarmale in foi de varza acra - reteta clasicaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj