Salata de telina cu manioneza

Se taie bucati conopida, se pune la fiert, iar dupa ce este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se face maioneza din 2 oua

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • zeama de lamaie sau hellas
  • 1 telina
  • 1 conopida
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar
  • usturoi

Mod de preparare

Se taie bucati conopida, se pune la fiert, iar dupa ce este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se face maioneza din 2 oua fierte si unul crud (la care se adauga zeama de lamaie).

Intr-un castron se piseaza usturoi cu sare si apoi se adauga maioneza putin care putin, telina data prin razatoare, conopida taiata marunt, cat si albusurile de la ouale fierte tocate cubulete.

La sfarsit se potriveste de sare, piper si se adauga o legatura de marar.
Se serveste ca apertiv, inainte de masa

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...