Salata de vara cu carne

Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se po

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. carne fiarta sau fripta
  • 250 gr. cartofi noi
  • 1 buc. morcov
  • o salata de laptuci
  • 1 buc. castravete proaspat
  • 100 gr. fasole verde
  • 100 gr. mazare
  • citeva fire de ceapa sau usturoi verde
  • citeva masline
  • 2 oua
  • 1 buc. telina
  • 5-6 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • sare
  • piper
  • mustar dupa gust; putin hrean ras

Mod de preparare

Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se pot folosi si mai multe feluri de carne ramase de la pregatirea diferitelor bucate. Cartofii noi se fierb si, cind sint gata, se taie felioare. Se pot folosi si cartofi prajiti, ramasi neconsumati. Morcovul se fierbe sau asa crud se curata si se da prin razatoarea cu gauri mari. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala bine in cit mai multe ape. Castravetele se curata, se gusta capetele sa nu fie amare, se taie in doua de-a lungul, se scot semintele care sint indigeste, apoi se taie felii subtiri. Telina se curata, se spala si se da prin razatoarea cu gauri mari. Fasolea si mazarea se pun la fiert separat, in apa sarata clocotita. Vasul in care fierbe fasolea sau mazarea nu se acopera pentru a se pastra culoarea verde frumoasa. Cind sint gata, se rastoarna intr-o strecuratoare pentru a se raci si scurge. Ceapa sau usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucatele de 1-2 cm. Maslinele se taie in doua si se scot simburii. Dintr-un galbenus crud, sarat dinainte si un galbenus fiert tare, frecate impreuna, mereu in acelasi sens, cu uleiul turnat picatura cu picatura, se prepara o maioneza care se subtiaza apoi cu mustar si zeama de lamiie, adaugate, de asemenea putin cite putin. Intr-un castron se pun impreuna carnea, cartofii, morcovul, castravetele, fasolea, mazarea, ceapa sau usturoiul, maslinele si eventual putin hrean ras. Se amesteca totul bine, dar cu grija, cu maioneza. Se gusta pentru a se vedea daca nu mai trebuie sare, zeama de lamiie sau piper, apoi toata compozitia se pune in salatiera, peste frunze de salata de laptuci.
Se garniseste cu albus fiert tare si tocat, cu mazare dupa gustul fiecaruia

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Carnaciori de pui in aluat

Cred ca am preparat acesti carnaciori in aluat mai bine de trei ani, insa abia acum am descoperit fotografiile intr-un hard...

Carnaciori de pui in aluat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca