Salata de varza rosie

Se taie varza foarte fin. Se sareaza, se amesteca, se lasa sa stea putin si se stoarce. Se pune la foc sa fiarba otet de vin indoit cu apa si cu sare

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g varza rosie
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 ceasca de otet indoit cu apa
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare

Se taie varza foarte fin. Se sareaza, se amesteca, se lasa sa stea putin si se stoarce.

Se pune la foc sa fiarba otet de vin indoit cu apa si cu sare cit trebuie.

Se toarna otetul clocotit peste varza si se amesteca bine citeva minute, cu o lingura si furculita de lemn sau material plastic.

Varza astfel pregatita se poate tine la rece in borcane bine acoperite si citeva saptamani.

Inainte de a servi la masa se adauga uleiul.
Pofta buna!

Alte retete salate gasiti aici:

Salata de legume

Salata de icre de crap cu ceapa

Salata de gulii

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...