Salata greceasca

Salata greceasca este o salata viu colorata, apetisanta, care te imbie sa te infrupti din ea oricat de satul ai fi. Si chiar daca n-ai imancat, aceasta salata este destul de satioasa incat sa nu simti nevoia de altceva.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Lista ingrediente:
  • 1 salata verde creata mai mica
  • 1 varf de cutit de sare fina
  • 1 varf de cutit de piper negru macinat
  • 50 de grame de branza de capra
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 lingurite cu ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita cu otet balsamic.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se spala salata creata, frunza cu frunza. Se taie partile mai tari. Se usuca cu un servet curat frunzele de salata, inainte de a fi puse in bol. Se rup cu mana sau, cine prefera, se taie fin cu un cutit ascutit, dupa care se adauga intr-un bol sau o farfurie adanca. Se spala ceapa, se taie "mustatile" sau radacinile si varfurile frunzelor. Se taie marunt si se adauga in bol. Se adauga uleiul, otetul, sarea si piperul. Se amesteca cu doua spatule. Se adauga la final branza taiata in cubulete.

Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Idei delicioase.


Salata greceasca se serveste rece, turnand dressingul chiar inainte de servire.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...