Salata simpla de ridichi

Salata de ridichi este o buna garnitura pentru mancarurile cu carne.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 legaturi ridichi
  • sucul de la o lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 2 fire ceapa verde sau ceapa ciorii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se inlatura frunzele si mustatile ridichiilor, se spala, se sterg si se trec prin razatoarea cu ochiuri mari. Se toaca marunt si ceapa se adauga peste ridichii.
Intr-un borcan cu filet sau in blender, se pune sucul strecurat al lamaii, sare, piper si se adauga uleiul. Se agita bine borcanul pentru ca amestecul sa se emulsioneze.
Sosul se toarna peste ridichii, se amesteca si se lasa 15 minute la rece pentru ca gusturile sa se armonizeze; datorita lamaii, ridichiile se vor fragezii putin.


Salata se serveste ca atare sau drept garnitura.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...