Salata Tabbouleh - Jamie Oliver

Salata Tabbouleh este o reteta de salata de legume cu bulgur, proaspata si aromata. Este o salata ce merge a fi servita ca si garnitura.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 100g bulgur
  • un buchet de menta proaspata (nu foarte multa
  • ca sa nu predomine aroma)
  • 2 buchete mari de patrunjel
  • 6 fire ceapa verde
  • 3 rosii mari
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • 3 linguri seminte de pin

Mod de preparare

Pentru ca e primavara si avem parte deja de legume proaspete, m-am gandit sa incerc reteta lui Jamie Oliver pentru salata Tabbouleh. In plus am mai adaugat 2 fire de usturoi verde, a capatat o aroma chiar subtila. Tabbouleh este o salata in care verdeturile predomina si apoi restul ingredientelor, dar fara a iesi in evidenta.

Pregatiti bulgurul dupa indicatiile de pe pachet. Lasati-l sa se inmoaie si intre timp tocati fin menta si patrunjelul, apoi ceapa verde si usturoiul si puneti-le intr-un bol. Taiati si rosiile in cubulete mici si adaugati-le peste verdeturi.'

Dupa ce bulgurul e gata stoarceti orice surplus de apa daca exista. Adaugati apoi deasupra 2 linguri ulei de masline, sare si piper negru proaspat macinat si zeama de la lamaie. Amestecati bine si lasati sa absoarba zeama.

Adaugati apoi restul verdeturilor si rosiile, gustati sa vedeti balansul dintre gusturi, mai ajustati daca e necesar (eu am pus zeama de la 1 lamaie intreaga) dupa care o puteti servi.

daca o mai lasati la frigider pentru cel putin 1 ora gusturile se vor intrepatrunde si mai bine. Este o salata delicioasa pe care o puteti lua si la pachet la picnic.


Serviti salata Tabbouleh ca atare sau ca si garnitura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca