Salata tip boeuf fara carne

Salata de boeuf vegetariana este o alternativa la clasica reteta de salata beouf. Este un aperitiv festiv vegetarian.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr morcovi
  • 150 gr telina
  • 150 gr patrunjel radacina
  • 1 kg cartofi
  • 5 kg mazare
  • 5 kg castraveti murati
  • 5 kg gogosari in otet
  • maioneza din 4 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • mustar

Mod de preparare

Se fierb legumele cat sa ramana intregi (nu foarte mult timp). Apoi legumele fierte si muraturile se taie cubulete si se amesteca dupa ce s-au racit. Se adauga sare dupa gust.
Pentru maioneza: se separa cele 4 galbenusuri si se amesteca cu o lingura de lemn intr-un bol, adaugand treptat ulei de masline, pana cand se obtine consistenta dorita. Se adauga sare dupa gust.
Se amesteca legumele cu 3/4 din maioneza, incet sa nu se zdrobeasca. Se aseaza pe un platou si se orneaza cu maioneza ramasa si cu felii de gogosar murat.

Aparatul Philips Multicooker are 2 functii foarte atractive pentru mine: posibilitatea de a prepara iaurt si functia de gatire la aburi


Se serveste rece

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!