Salata tip boeuf fara carne

Salata de boeuf vegetariana este o alternativa la clasica reteta de salata beouf. Este un aperitiv festiv vegetarian.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr morcovi
  • 150 gr telina
  • 150 gr patrunjel radacina
  • 1 kg cartofi
  • 5 kg mazare
  • 5 kg castraveti murati
  • 5 kg gogosari in otet
  • maioneza din 4 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • mustar

Mod de preparare

Se fierb legumele cat sa ramana intregi (nu foarte mult timp). Apoi legumele fierte si muraturile se taie cubulete si se amesteca dupa ce s-au racit. Se adauga sare dupa gust.
Pentru maioneza: se separa cele 4 galbenusuri si se amesteca cu o lingura de lemn intr-un bol, adaugand treptat ulei de masline, pana cand se obtine consistenta dorita. Se adauga sare dupa gust.
Se amesteca legumele cu 3/4 din maioneza, incet sa nu se zdrobeasca. Se aseaza pe un platou si se orneaza cu maioneza ramasa si cu felii de gogosar murat.

Aparatul Philips Multicooker are 2 functii foarte atractive pentru mine: posibilitatea de a prepara iaurt si functia de gatire la aburi


Se serveste rece

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...