3 salate la borcan

Pentru o salata la borcan perfecta trebuie sa tii cont de o regula simpla: ordinea ingredientelor: pui la baza borcanului dressingul, apoi legumele sau ingredientele care nu se inmoaie asa usor si deasupra salata sau legume moi. In rest, lasa-ti imaginatia sa zboare si combina tot ce iti place! Cele trei variante de azi sunt: Salata cu ton, legume proaspete si un dressing de mustar, salata cu pui colorata si dressing de iaurt si salata greceasca cu branza fetta si dressing de otet balsamic.

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salata cu ton:
  • cateva frunze salata verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 150 gr ton
  • 4-5 rosii cherry
  • 4-5 ousoare de prepelita fierte
  • 100 gr masline feliate
  • Dressing: 1 lingura mustar boabe, 1 lingura otet, 3 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust si 1 lingura marar verde tocat
  • Salata cu pui:
  • o mana frunze de baby spanac
  • 200 gr piept de pui la gratar
  • 1 avocado
  • 1 ceapa rosie
  • 150 gr fasole rosie fiarta
  • 1 arei kapia
  • Dressing: 50 ml iaurt de baut, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura mustar, sare si piper dupa gust si 1 lingura de chivas tocat
  • Salata greceasca:
  • cateva frunze salata verde
  • 2 castraveti mai mici
  • 4-5 rosii cherry
  • 100 gr branza feta
  • 1 ceapa rosie
  • 150 gr naut fiert
  • Dressing: 2 linguri otet balsamic, 1 lingura zeama lamaie, 3 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust si 1 lingurita oregano uscat

Mod de preparare

Asa cum am spus, incepe cu dressingul. Amestea bine intr-un bol mustarul, uleiul de masline si otetul, pune sare si piper dupa gust, mararul tocat si pune dressingul in borcan.


Adauga apoi pe rand maslinele feliate, ouale de prepelita taiate pe jumatate, bucatile de ton, rosiile cherry taiate, ceapa verde taiata rondele si deasupra frunzele de salata rupte bucati.


Asta e tot! cand vrei sa o mananci agiti pur si simplu borcanul si dressingul va imbraca toate ingredientele si tu o sa ai salata cu ton perfecta!


Am promis 3 salate asa ca o s-o facem acum pe cea cu pui: ai nevoie de o mana de frunze baby spanac, 200 gr piept de pui la gratar, 1 avocado, 1 ceapa rosie, 150 gr fasole rosie fiarta, 1 ardei kapia, iar pentru Dressing iti trebuie 50 ml iaurt de baut, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura mustar, sare si piper dupa gust si 1 lingura de chivas tocat


Vezi toti pasii de preparare in link https://youtu.be/cBEa-Kr3n9k

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii