Salata de cartofi

O altă variantă a salatei orientale, adaptată după gustul nostru și ce am găsit prin frigider/cămară. Este o reteta de vara satioasa si gustoasa! Spor și poftă bună!

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Salata de cartofi

Ingrediente

  • Cartofi albi pentru fiert cca. 1000 g
  • Ouă de găină 4 bucăți
  • Ouă de prepeliță 10 bucăți
  • Ceapă roșie 2 bucăți
  • Gogoșari dulci acrișori cca. 200 g
  • Castravete proaspăt 1 bucată mărișoară
  • Măsline verzi umplute cu anșoa cca. 200 g
  • Măsline negre feliate cca. 100 g
  • Sare Himalaya 1 lingură
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță
  • Ulei de măsline 2-3 linguri
  • Oțet din vin 1-2 linguri
  • Țelină apio cca. 100 g

Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece.

Ouăle se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece cât să le acopere, cu o limngură de sare, 7 minute, ca să fie ferme la tăiere.

Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă.

Cartofii se taie cubulețele, ouăle rondele, iar cele de prepeliță se lasă întregi.

În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, gogoșarii murați, tăiați Julien, castravetele tăiat cubulețe, țelina apio mărunțită, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Se asezonează salata de sare, piper, ulei de măsline și puțin oțet, după gustul fiecăruia, amestecându-se ușor până ce se încorporează toate ingredientele.

Salata se servește după ce a fost ușor răcită la frigider, minim 2 ore!!!!

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
1
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Ciulama cu ciuperci
3
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
4
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
5
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii