Salata de fasole cu maioneza

Fasolea se curata de capete, se spala si se pune la fiert in apa care clocoteste. Se fierbe intr-un vas acoperit o ora, dupa care se scoate si se scu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de fasole verde
  • doua galbenusuri
  • 1 cana de ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • 1 lingura de mustar
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Fasolea se curata de capete, se spala si se pune la fiert in apa care clocoteste.

Se fierbe intr-un vas acoperit o ora, dupa care se scoate si se scurge.

Punem doua galbenusuri crude intr-un castron, o lingurita de mustar, zeama de lamiie. se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se adauga uleiul treptat, freeind in acelasi sens.

Maioneza se pune peste fasole, dupa ce aceasta s-a racit si a fost amestecata cu ceapa tocata marunt

Se sareaza salata, se presara cu patrunjel verde tocat si se lasa la rece
Alte retete de salata

Salata boeuf

Salata ciuperci

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!