Salata de fasole uscata

Fasolea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se trece apoi printr-o sita iar pasta obtinuta se pune intr-un bol. Se adauga pe rand

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr boabe de fasole uscata
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura boia de ardei
  • 100 gr sardele
  • 10 masline
  • sare

Mod de preparare

Fasolea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se trece apoi printr-o sita iar pasta obtinuta se pune intr-un bol. Se adauga pe rand uleiul, otetul si se amesteca bine. Se mai adauga ceapa tocata fin si se potriveste la gust de sare. Se separa apoi pasta in doua, o jumatate se amesteca cu sardelele iar cealalalta jumatate cu boiaua de ardei. Se presara peste fiecare patrunjel verde tocat marunt si se orneaza cu bucatele de masline.


Se servesc amestecurile ori una langa alta, puse intr-o salatiera ori separat.

Alte retete:

Piftie de curcan Curcan umplut Ciorba radauteana

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos