Salata de fasole uscata

Fasolea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se trece apoi printr-o sita iar pasta obtinuta se pune intr-un bol. Se adauga pe rand

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr boabe de fasole uscata
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura boia de ardei
  • 100 gr sardele
  • 10 masline
  • sare

Mod de preparare

Fasolea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se trece apoi printr-o sita iar pasta obtinuta se pune intr-un bol. Se adauga pe rand uleiul, otetul si se amesteca bine. Se mai adauga ceapa tocata fin si se potriveste la gust de sare. Se separa apoi pasta in doua, o jumatate se amesteca cu sardelele iar cealalalta jumatate cu boiaua de ardei. Se presara peste fiecare patrunjel verde tocat marunt si se orneaza cu bucatele de masline.


Se servesc amestecurile ori una langa alta, puse intr-o salatiera ori separat.

Alte retete:

Piftie de curcan Curcan umplut Ciorba radauteana

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...