Salata de orez

Se fierbe orezul 15 min. in apa clocotita. Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se rastoarna intr-un castron m

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez (de preferinta Thai sau Basmati
  • cu bobul lung
  • nu Uncle Ben’s)
  • o cutie de ton natur sau in ulei
  • 100 gr creveti fierti si decorticati (pot fi si congelati)
  • 150 gr surimi (batoane aromatizate cu crab)
  • un pumn de masline negre
  • un pumn de masline verzi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 lingura de capere
  • 2 oua
  • 3 rosii
  • 4 linguri de ulei
  • zeama de la o lamiie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe orezul 15 min. in apa clocotita.

Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se rastoarna intr-un castron mare. Se toarna deasupra uleiul si zeama de lamiie, sarea si piperul.

Se adauga cutia de ton bine scursa de zeama, se amesteca. Se adauga maslinele, caperele, crevetele si batoanele de crab (care se taie in prealabil in felii de 1 cm).

Se adauga ardeiul gras taiat in zaruri, se amesteca. Deasupra se decoreaza cu felii de ou fiert tare si felii de rosii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...