Salata de sfecla rosie cu branza

Salata de sfecla rosie cu branza poate fi consumata ca atare in anotimpurile reci, sau poate fi servita ca si garnitura pentru aproape orice fel de mancare.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc. sfecla rosie
  • medii
  • 3-4 pere coapte dar ferme
  • 200g branza de capra sau feta
  • 1 buchet de menta
  • 1 pumn seminte de floarea soarelui
  • 3-4 linguri suc de lamaie
  • 10 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Incepeti prin a stoarce sucul de lamaie si prin a-l amesteca cu uleiul de masline, dupa care condimentati cu sare si piper dupa gust.

Semintele de floarea soarelui le prajiti putin intr-o tigaie, cat sa le improspatati aroma. Curatati sfecla si perele si taiati-le bucati, adaugati bucatile de pere in amestecul cu suc de lamaie imediat pentru a nu se oxida.

Alegeti frunzele de menta nepatate si verzi, spalati-le si rupeti-le intr-un bol. Maruntiti bucatile de branza de capra sau feta, adaugati bucatile de sfecla si semintele de floarea soarelui dupa care perele cu amestecul in care au stat.

 


Salata de sfecla rosie cu branza se serveste ca atare sau ca si garnitura pentru orice mancare.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide